Țârulescu Claudiu

FIȘĂ STUDENT DOCTORAND

Nume: Țârulescu

Prenume: Claudiu

Domeniu: Teologie Istorică

Profesor conducător de doctorat: Pr. Prof. Dr. Emanoil Băbuș

Titlul tezei: Disputa tetragamică și consecințele ei în istoria Bisericii Ortodoxe.

Abstract: Această temă a fost aleasă ca urmare atât a curiozității intelectuale, care a luat naștere din timpul studiilor universitare, cât și a dorinței de documentare și aprofundare asupra unui subiect complex și controversat din istoria Bisericii Răsăritene.

Treptat, Biserica a devenit tot mai legată de Imperiu din punct de vedere psihologic, fapt care a determinat-o să accepte încălcarea unor norme de ordin divin, pe motivul slăbiciunilor umane. Conflictele și crizele religioase precum disputa tetragamică au pus în pericol stabilitatea imperiului și a Bisericii. Împăratul Leon al VI-lea Filosoful a rămas cunoscut în istorie ca cel care a reușit să forțeze autoritatea Bisericii să admită a patra căsătorie ca fiind legitimă, deși în perioada respectivă era interzisă chiar și a treia căsătorie de către Biserică.

Prin consultarea unei bogate bibliografii internaționale internaționale și prin tratarea subiectului dintr-o perspectivă proprie, tema va avea un caracter de noutate, prin faptul că se vor putea elucida subiecte delicate din prezentul Bisericii, precum divorțul religios, recăsătorirea, redescoperirea teologică a căsătoriei etc.

Fotografie:

Lasă un comentariu